De Stoomdokter
Voor Reiniging, Detailing, Customizing, Steenslag & Lakschade herstel van uw auto

Ruiten Tinten / Blinderen

De nieuwste trend is het blinderen van de voorruit met chameleon folie. Dat is een speciale folie die van kleur veranderd als u er langs loopt of rijdt. Van binnen behoud u goed zicht, terwijl uw auto wel een unieke uitstraling krijgt. Wij hebben de kleuren Neon Green, Clear Blue, Red en de Ultra Volcano.


Waarom zou je ramen laten blinderen?

Blokkering van Uv-stralen
Het glas van een autoruit blokkeert vaak uit zichzelf al een groot deel van de UV-B straling. De voorruit blokkeert in de meeste gevallen ook UV-A straling. Deze UV-A straling wordt alleen niet geblokkeerd door de zijruiten en achterruit. Het blinderen van de ramen kan bij effectieve materiaal zorgen dat 99% van alle schadelijke stralen worden geblokkeerd. Zeker voor baby’s of kinderen op de achterbank is dat een goede oplossing. Een bijkomend voordeel is dat je interieur minder snel verkleurd.

Anti-inbraak
Een inbreker wil zo eenvoudig mogelijk zijn slag slaan. Inbreken in een auto waar hij niets kan zien is dan ook niet zo interessant. Want ligt er nou wel of niet iets van waarde in jouw auto? Om het risico op opgepakt te worden toch maar niet te nemen, zullen ze waarschijnlijk al snel doorlopen naar een auto zonder raamblindering. Met bepaalde soorten raamfolie kan de inbreker zelfs na het inslaan van het raam nog voor een verrassing komen te staan.

Lagere temperatuur
Als de zon niet door je ramen schijnt, wordt je interieur minder verwarmd. Dat bespaart ten eerste je interieur, maar het betekent ook dat je auto een stuk minder snel opwarmt. Erg fijn als je op een warme dag met de auto weg moet en je airco eerst nog op gang moet komen. Door die lagere temperatuur hoeft je airco ook weer een stuk minder hard te werken, waardoor je ook nog brandstof bespaard.

Het uiterlijk telt ook mee
Veel mensen vinden een auto met geblindeerde ruiten stoer en chique. Vooral jongeren blinderen hun eerste auto, maar niet alleen voor die groep ziet het er interessant uit. Een auto met donkere ramen geeft een auto een unieke uitstraling waardoor het waarschijnlijk een stuk vaker zal voorkomen dat iemand even achteromkijkt als je voorbij komt rijden.

Wetgeving auto blinderen
Geblindeerde ramen zijn mooi, maar je moet je wel aan de regels houden. Er is bij wet vastgelegd dat je ramen voldoende lichtdoorlaatbaarheid behouden. Zo geldt voor de voorruit dat deze minimaal 55% lichtdoorlaatbaarheid moet hebben. Bij de ruiten aan de zijkant van de bestuurder en bijrijder geldt ook een percentage van tenminste 55%.
Een normale autoruit heeft een lichtdoorlaatbaarheid van 100%, dus je mag maar een deel van het licht blokkeren. De achterruit mag je wel volledig blokkeren door middel van een folie of coating. De voorwaarde is dan wel dat de auto een rechter buitenspiegel heeft. Wil je meer weten over de huidige wetgeving, controleer dan wet 92/22/EEG bij de Nederlandse Overheid. Hier staat meer geschreven over de Europese normen waar geblindeerde ramen aan moeten voldoen. Ook vind je hier informatie als er tussentijds wijzigingen hebben plaatsgevonden. 
 
 
 
E-mailen
Bellen
Info
Instagram