De Stoomdokter
Voor Reiniging, Detailing, Customizing, Steenslag & Lakschade herstel van uw auto

Velgen Poeder Coaten

Poeder Coaten

Poeder coaten is een van de populairste manieren om velgen te herstellen. De meeste velgen van bekende merken worden ook op deze manier geproduceerd. Het proces van velgen herstellen met poedercoaten heeft 9 stappen:
1. Velgen controleren op rondheid
2. Ontlakken
3. Stralen
4. Stoeprandschade verwijderen
5. Velgen ontgassen
6. Poedercoaten primer
7. Poedercoaten kleur
8. Poedercoaten blanke lak
9. Kwaliteitscontrole
Het poedercoaten is niet alleen goedkoper dan spuitwerk,
maar ook duurzamer. Dit wordt op hoge temperatuur “gebakken” op de velg en is daardoor beter bestand tegen extreme weersomstandigheden, pekel of velgenreiniger.

Kleuren

Alle kleuren zijn mogelijk met een mat of hoogglans blanke lak.
Naast de standaard kleuren hebben we ook de optie om een kleur op maat te poeder coaten.

Waarom velgen poeder coaten?

Er zijn veel redenen te bedenken waarom het poeder coaten dé manier is om velgen te herstellen. Door de manier waarop poeder coaten plaatsvind zijn er veel minder kansen op fouten dan bij traditioneel spuitwerk. De dekking is erg goed verdeeld vanwege de elektrostatische werking van het poeder. De poeder komt ook op lastig te bereiken plaatsen zoals bij de boutgaten of tussen de spaken. Met spuitwerk is dit erg lastig om de lak netjes te verdelen op deze plekken. Ook moet traditioneel lakwerk veel langer uitharden/drogen waardoor het aan het begin nog erg fragiel is.

Daarnaast is poeder coaten ook nog eens beter voor het milieu. Er wordt veel minder grondstof gebruikt bij coating dan dat er laklagen nodig zijn bij spuitwerk. De coating gaat veel langer mee dan gespoten lak en de grondstoffen bevatten geen oplosmiddelen wat bij spuitlak wel het geval is. Er komen dus helemaal geen vluchtige stoffen vrij! 

 
 
 
 
E-mailen
Bellen
Info
Instagram